14:00

Forsbacka IK

Referat: Fagersta Södra IK - Forsbacka IK

Tung tung 2-3 (0-1) förlust på hemmaplan mot Forsbacka .

Forsbacka tar ledningen med 1-0 redan i den 3:e minuten efter ett inspel från kanten så blir det ett motlägg i Södras straffområde som hamnar hos en Forsbackaspelare som inte gör nåt misstag . Efter den inledande shocken så tar Södra över spelet totalt , Ekberg har ett fint läge i den 7:e minuten som Forsbackakeepern räddar fint . Wille Klase'n har ett friläge i den 9:e minuten men bollen hamnar strax utanför stolpen. Kristian Ekberg har också han ett friläge i den 10:e minuten men keepern i Forsbacka gör en fin räddning återigen . George Minasian har ett skott över ribban i den 12:e minuten. Efter den anstormningen från Södra så jämnar spelet ut sig och det blir mycket spel på mittplan med Södra som det spelförande laget och Forsbacka som försvarar sig bra . Tyvärr så måste Södras backbjässe Serge Hermann utgå på grund av skada efter 25 min ca . Forsbacka har ett avslut i den 40:e minuten som går en bra bit över ribban . 0-1 i halvtid.

Södra börjar andra halvlek mycket bra och skapar flera jättelägen . George har ett skott efter hörna som går över ribban i den 47:e minuten. Wille Klase'n har ett friläge i den 49:e minuten efter ett fint förarbete utav Hadi Hosaini men avslutet nån centimeter utanför stolpen. Kristian Ekberg har ett bra läge i den 57:e minuten i boxen men den duktiga målisen i Forsbacka räddar återigen. Istället tar Forsbacka ledningen med 2-0 i den 65:e minuten efter en hörna där bollen går som en flipperkula i Södras straffområde och tillslut hamnar hos en Forsbackaspelare som får öppet mål . Forsbacka har ett bra läge att utöka ledningen i den 70:e minuten men Oscar i södramålet räddar fint . Södra går all in för att närma sig och coach Calle gör några lyckade byten bl a så kommer Max Holmberg in och skapar oreda i Forsbackaförsvaret. Södra gör 1-2 i den 73:e minuten genom William Klase'n som får ett friläge efter Mergim Ramadanis förarbete . Södra fortsätter att ösa på och Kristian Ekberg får ett bra läge i den 78:e minuten men avslutet strax utanför stolpen. Södra kvitterar till 2-2 i den 83:e minuten genom William Klase'n på straff efter att Max Holmberg blivit fälld . Direkt på avspark så går ett heltaggat Södra bort sig totalt i försvarsspelet och Forsbacka gör 2-3 endast 1 minut efter Södras kvittering . Södra försöker ytterligare en gång att jaga ikapp men Forsbacka håller undan och tar sin 5:e raka seger i div 3 fotbollen. Det här var en riktig " jobbig" förlust för Södra som efter dem inledande 7-8 minutrarna tar över spelet totalt och pressar topplaget hårt och har flera lägen bl a 4 frilägen som man bränner eller så räddar bortamålisen lägena . Forsbacka var hypereffektiva när dem väl fick sina lägen . Spelmässigt så gör Fagersta Södra IK - A-lag bästa match på hela säsongen men tyvärr räckte den inte till några poäng den här gången.